zaterdag 14 januari 2023

Derde lustrum van blog Solidaire Economie

 



Inmiddels bestaat deze website zo'n vijftien jaar en is uitgegroeid tot een bestand met zo’n honderd artikelen over de economie, maar vanuit een bredere visie, namelijk de  maatschappelijke of sociale driegeleding. Door de jaren heen zijn er in totaal ruim 30.000 pageviews geweest.

De meeste artikelen sluiten aan bij een stukje actualiteit maar belichten deze vanuit de maatschappijvisie zoals die voor het eerst is beschreven en toegelicht in 1918 door Rudolf Steiner, de grondlegger van de antroposofie .

Het grote voordeel van een digitaal artikel of website is dat het altijd en overal toegankelijk is voor iedereen. Een krant of tijdschrift verschijnt eenmalig en verdwijnt daarna weer in de vergetelheid. Hier op internet kun je er als auteur ook altijd weer bij en soms nog aan de tekst wat schaven of er actuele zaken aan toevoegen. Dat maakt het meer "up-to-date" en relevanter.
Het weblog begint met de bespreking van mijn eerste boek Trias Politica Ethica dat in een eerste druk verscheen in 2006 en een tweede herziene druk in 2011. Het tweede artikel uit 2008 is een begin hoofdstuk uit mijn tweede boek Solidaire Economie, dat in boekvorm verscheen in 2017. De digitale e-book versie verscheen al in 2012.  Een aantal boekbesprekingen die later ook in het boek terecht zijn gekomen, zijn hier ook als afzonderlijke artikelen terug te vinden. Verder staan er ook een aantal artikelen op, die ook verschenen zijn op de website van de Socialistische Partij (SP) van de afdeling Eindhoven.

De actualiteit of relevantie blijkt ook uit het aantal bezoekers dat sterk varieert.
De meest populaire en top drie van dit weblog zijn de onderstaande artikelen:


De nummer 1 met  1507 bezoekers is een artikel over Braziliaans Socialisme van president Lula de  Silva en ondernemer Ricardo Semler:

De nummer 2 met 1004 bezoekers is een artikel over de SP en het basisinkomen:

De nummer 3  met 825 bezoekers is een stuk over de loze beloften van de PVV van Wilders:

http://solidaire-economie.blogspot.com/2011/03/de-loze-beloften-van-de-pvv.html

De nummer 4 is met 755 bezoekers  is een artikel over nadelen van inkomensongelijkheid :

 http://solidaire-economie.blogspot.com/2010/12/inkomensongelijkheid-en-welzijn.html

Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie.

Geen opmerkingen: