vrijdag 26 maart 2021

G.E.S.A.R.A. , een Great Reset ?!

 

De laatste jaren horen we regelmatig regeringsleiders waaronder ook onze minister president Rutte het begrip The Great Reset , The New World Order  of de uitdrukking Build Back Better gebruiken.

Foto 1 Great Reset, Klaus Swab -Photo 62179249 © Ampol Sonthong - Dreamstime.com

 

Deze begrippen zijn afkomstig van het  World Economic Form, die onder leiding staat van Klaus Schwab samen met Prins Charles. In het bestuur zit ook Larry Fink, de oprichter en CEO van Blackrock, de grootste institutionele belegger en grootste financiële instelling ter wereld. 

Schwab is zo overtuigd dat hij er zelfs een boek aan heeft gewijd. Zie onderstaande kaft. Het hele boek van 86 bladzijden is gratis te downloaden. http://reparti.free.fr/schwab2020.pdf



Tijdens jaarlijkse bijeenkomsten, meestal in Davos, waar de meeste kopstukken uit de politiek en het bedrijfsleven samenkomen om de wereldproblemen  te bespreken, zijn veel werkgroepen  gewijd aan dit thema. Onder de goed klinkende verzamelterm van sustainability of simpelweg duurzaamheid, worden daarbij plannen uitgerold om bijvoorbeeld een universeel basisinkomen in het leven te roepen, maar tegelijkertijd ook een soort van wereldregering en zo meer macht bij de multimiljardairs en multinationals (achter de schermen) te leggen. De hele wereldeconomie zal moeten worden hervormd en daarna hebben burgers ook geen bezit/vermogen meer. 

Volgens sommigen is het een uitwerking van de VN- ontwikkelingsdoelen uit 2015. Die doelen realiseren betekent dat de wereldbevolking op termijn vrediger, duurzamer en gelijkwaardiger is. Er is recent een nieuwe uitgave van het boek van Schwab verschenen, die zelfs de wereldwijde coronacrisis gebruikt om belangrijke systemen nu te veranderen in de financiële wereld, in de gezondheidszorg, in het onderwijs, bij de energievoorziening en zelfs de aanpak van klimaatverandering.  

In een gedetailleerde video van Tim Gielen, die ook te vinden is op de website van “de Ware Wereld” wordt in een uur tijd The Great Reset uitgebreid uit de doeken gedaan, maar het is een dystopie voor de wereld en de aarde. https://de-ware-wereld.nl/2021/03/24/de-waarheid-over-the-great-reset/

Als de plannen worden gerealiseerd leven we in een volledig technologisch en digitale gecontroleerde samenleving , maar waarin  onze fundamentele vrijheden niet meer bestaan. Het is een vreselijk doemscenario.

Lees ook :  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2021/06/22/the-great-reset-is-het-echte-complot/


G.E.S.A.R.A

Hoe anders is dan de aanpak en intentie achter G.E.S.A.R.A. Dit is de afkorting van Global Economic Security and Reformation Act. Soms zien we ook de naam N.E.S.A.R.A., die dan staat voor de nationale versie. 

De N.E.S.A.R.A. is als wetsvoorstel in de Verenigde Staten al in maart  2000 door het Amerikaanse Congres (in het geheim) aangenomen en op 10 oktober van datzelfde jaar door de toenmalige president Bill Clinton ondertekend. Deze wet , die hieronder zal worden toegelicht is zo omvangrijk en ingrijpend, dat er eerst een groot aantal stappen, handelingen, procedures en handtekeningen dienen te worden gezet, voordat de wet publiekelijk wordt afgekondigd


Historie van Nesara.

Op verzoek van het Amerikaanse Hooggerechtshof hebben vijf rechters uit hun gelederen midden jaren negentig van de vorige eeuw een onderzoek uitgevoerd in overleg met experts en deskundigen. De bedoeling was om een plan te maken om de wereldeconomie, het financiële, monetaire, fiscale en sociale stelsel geheel te hervormen. Samen met een supportsysteem bestaande uit duizenden mensen wereldwijd, die witte ridders of white hats genoemd worden is Gesara of Nesara opgesteld. Tot aan de bekendmaking moeten alle betrokkenen echter uiterste geheimhouding betrachten. Iedereen heeft een zwijgplicht, want de huidige machthebbers in de economische en financiële wereld zitten niet op een verandering te wachten. De enige persoon die kennelijk toegang heeft tot vertrouwelingen en regelmatig nieuws over Nesara doorgeeft is Dove of Oneness.  Deze vrouw gebruikt dit pseudoniem en publiceert alles via een website www.nesara.us  

Inmiddels is ze overleden en steeds meer in opspraak geraakt. Ze verwijst wel naar haar bron en dat is een boek uit 1996 van dr. Harvey Barnard met als titel "Drain the swamp" , Nesara.  Daar staan in 88 bladzijden de belangrijkste financiële, economische en fiscale hervormingsvoorstellen nauwgezet in. Dat is de enige echte betrouwbare bron. Barnard heeft ook een wetsvoorstel geschreven en naar congresleden opgestuurd. Helaas bleef het angstaanjagend stil!!. Logisch, want het is een echt revolutionair voorstel dat een gezonde basis voor de economie en samenleving zou inhouden. Dat willen de huidige machthebbers /miljardairs niet. Alleen al het verbieden van rente op rente bij leningen ,  het afschaffen van de Amerikaanse FED (en onderbrengen bij het ministerie van financiën), het afschaffen van de inkomstenbelasting en alleen een BTW tarief van 14 % voor niet essentiële nieuwe goederen zou veel welvaart laten bij de burger.  Hoe het moet met vermogensbelasting en bedrijvenbelasting is nog onduidelijk.

In de video The Great Reset heb je kunnen zien hoe groot de financiële verwevenheid is in het bedrijfsleven,  de gangbare & sociale media en cultuursector. Ook hoe groot de macht van enkele institutionele beleggers is zoals Black Rock ,de Vanguard Group en Berkshire-Hathaway. Bij de meeste grote beursgenoteeerde bedrijven en organisaties is zo’n 80 % van het aandelenkapitaal in handen van deze grote, invloedrijke partijen. Ze zijn dat bij bv Pepsi Cola, maar ook bij Coca Cola elkaars grootste concurrenten . Ze zijn dat bij het Amerikaanse vliegtuigconcern Boeing maar ook bij het Europese Airbus. Zo ook bij wereldwijde oliemaatschappijen en Technbedrijven als Microsoft, Apple, Facebook etc. Achter die beleggingsfondsen zitten particulieren, die anoniem zijn voor het grote publiek, maar waar de superrijke families van de Rothschilds, de Rockefellers, Bill Gates,  de Bush familie & Clintonfamilie te vinden zijn.    


Onderdelen van de NESARA-wet.

1.      Het kwijtschelden van alle credit card- , hypotheek-, student- , bank- schulden of - leningen.

2.      Het afschaffen van de inkomstenbelasting

3.      Het invoeren van een omzet- of consumentenbelasting van zo’n 17% voor niet essentiële, nieuwe goederen en producten. Voor voedsel, medicijnen en tweede handsproducten verdwijnt de BTW.        

4.      Verhogen bijstands- en pensioenuitkeringen en mogelijk een basisinkomen.

5.      Het beëindigen van het huidige Federal Reserve System van Nationale banken in de VS, die eigenlijk in privaat bezit zijn, al weten de burgers dat niet. Daarvoor in de plaats komt er een Overheidsbank, de zogenaamde US Treasury bank en nieuwe valuta (regenboogmunten en biljetten) uitgegeven door de overheid en het Ministerie van Financiën en weer gedekt , geborgd door een stelsel van edele metalen. Dit zal ook een wereldwijde economische hervorming betekenen. 

6.      Het herstellen van ieders financiële privacy.

7.      Het beëindigen van agressieve militaire VS –acties in de wereld. !! NIET van BARNARD

8.      Het bevorderen en de vrijgave van zo’n 6000 patenten van “onderdrukte” en verborgen gehouden  technologieën en uitvindingen die de wereld zullen veranderen. Zoals vrije-energie apparaten, anti-zwaartekracht technologie, natuurlijke gezondheidstechnologieën zoals heilzame licht-technologieën. Niet van Barnard

9.      Het bekendmaken van geheime stukken en bewijzen van buitenaardse beschavingen waarmee al jaren in het geheim wordt samengewerkt. Niet van Barnard

De afkondiging  en daarmee ook de inwerkingtreding of wereldwijde bekendmaking zal plaatsvinden tijdens een landelijk televisieprogramma  dat via het  Emergency Broadcasting System en andere kanalen te zien zal zijn en alle burgers op de hoogte zal brengen. Deze staan uitgebreid beschreven in het Dove-rapport van 9 november 2003. Niet van Barnard


Effecten van NESARA

Iedereen die deze verschillende aspecten van de Nesara wet op zich laat inwerken zal zich realiseren dat deze wet de mensheid en vooral de gewone burgerbevolking heel veel goeds zal brengen als het financiële, fiscale en sociale systeem zo ingrijpend wordt gewijzigd. De huidige machthebbers zullen een groot deel van hun macht en invloed verliezen, als het geldstelsel opnieuw opgezet gaat worden.  Dat gebeurde al eens in Nederland na de Tweede Wereldoorlog bij het invoeren van het nieuwe zogenaamde Lieftink tientje. Iedereen moest zijn oude geld , voorzover rechtmatig, omwisselen voor nieuw geld. Daarmee werden de woekerwinsten en het zwart geld afkomstig van illegale activiteiten meteen waardeloos. 

Met de nieuwe vrijgekomen technologieën zal het leven en welzijn in al zijn aspecten enorm verbeteren. De kennis over Ufo's en buitenaardsen, die de aarde al heel goed kennen en ons vaak hebben geholpen zal een enorme impact hebben. We zijn niet alleen in de kosmos

In plaats van oorlogen te voeren kunnen we beginnen om de wereldbevolking te helpen bij haar ontwikkelingen.       


Rol van de VS

De eerdere president Donald Trump heeft meermaals verwezen en gehint naar deze Nesara wet en zou op de laatste dag van zijn termijn in januari 2021 deze wet opnieuw hebben bekrachtigd.  Dat zou idealiter betekenen dat binnen 120 dagen de publieke afkondiging zou moeten plaatsvinden en dat is rond 2 maart 2021. Dat is echter nog steeds (helaas) niet gebeurd.

Trump heeft ook via zijn Twitter- en het geliëerde Qanon-account meermaals tussenstappen bekend gemaakt om het attente publiek te informeren. Zo zou inmiddels de FED (federal reserve system) al zijn overgedragen aan het Ministerie van Financiën, waar nu weer de belangrijke financiële beslissingen worden genomen ten bate van de bevolking en niet ten bate van de miljardairs (punt 5).  

Zelf heeft Trump in zijn ambtsperiode al veel Amerikaanse troepen uit het buitenland teruggetrokken (punt 7). Hij wilde met name de militaire aanwezigheid in Irak, Afghanistan en Syrië beëindigen.  Datzelfde geldt voor troepen in Europa, vooral die uit Duitsland, maar ook uit de Baltische Staten zijn groot materieel en vele militairen vertrokken.

Trump heeft ook een aantal keren gesproken over Ufo’s en Buitenaardsen, waaruit bleek dat hij al meer weet dan de gemiddelde burger (punt 9). Dat zal de mensheid binnenkort ook gaan horen. Het Pentagon heeft al in 2020 beelden vrijgegeven van Ufo’s, die waargenomen zijn door het Amerikaanse leger en met name door de Marine.  Op 1 juni 2021 zal het Pentagon (Ministerie van Defensie) ook een rapport openbaar maken over Ufo’s.Dat was echter zeer teleurstellend 

Trump heeft ook tijdens een lezing bij het World Economic Forum  gezegd dat hij op de hoogte was van vele bijzondere uitvindingen en technologische doorbraken, die nu nog geheim zijn, maar binnenkort aan het publiek bekend zal worden gemaakt (punt 8). Dit alles lijkt erop te wijzen dat deze wet achter de schermen al op heel veel verschillende manieren wordt voorbereid.




Internet

Als je op internet, nederlandstalig zoekt naar Nesara, kom je al snel  uit bij de beide mooi opgemaakte en informatieve websites: www.nesara.nl en www.nesara.be

Gek genoeg waarschuwen ze ook onderaan in rode letters notabene voor veel disinformatie en die zou met name te vinden zijn op de websites Nesara.com en Nesara.org ??

De homepage is echter www.nesara.us en die is wel betrouwbaar.       

Samenvattend zou je dus kunnen zeggen dat Nesara/Gesara en The great Reset ogenschijnlijk dezelfde doelstellingen nastreven voor het welzijn van de wereld en de mensheid . De weg erna toe, of de manier waarop is echter zeer verschillend en voor het grote publiek zeer verwarrend. 

Nesara is een  zeer gewenste utopie , terwijl The Great Reset ,  Build Back Beter en de New World Order  dystopieën zijn, die de mensheid ernstig zullen schaden.      

Geen opmerkingen: