woensdag 31 maart 2021

Aandeelhouders-oligopolie.


 

 Dankzij het voorwerk van Tim Gielen, die in een video van een uur ons een inkijkje gaf van de samenstelling van het aandelenkapitaal bij de grote wereldwijde multinationals, ben ik zelf ook gaan onderzoeken.

 Deze multinationals zijn beursgenoteerd en daarom verplicht gegevens te verschaffen over de aandeelhouders, indien men een zeker percentage van de aandelen in handen heeft. De video is te zien op de website van De Ware Wereld. 

https://de-ware-wereld.nl/2021/03/24/de-waarheid-over-the-great-reset/

Enige tijd later is er nog een andere video van Tim Gielen verschenen, die Monopoly heet:

https://www.stopworldcontrol.com/monopoly

en https://www.timgielen.com/video/MONOPOLY%20(Originele%20Nederlands%20Gesproken%20Versie)%20(Maart%202021).mp4

en ook :  https://t.me/klokkenluiders/30454

 Daarnaast is het zo dat die enorme berg aan data eenvoudig en zonder verdere kosten is in te zien en te downloaden op de website  van Finance Yahoo. Yahoo was ooit een grote naam in de groep van internet zoekmachines,  maar is inmiddels verdrongen door Google en anderen. Met deze financiële informatie van Finance Yahoo kunnen we het hele netwerk blootleggen en ontdekken dat er een handjevol institutionele beleggers zijn, die overal opduiken. Namen als Blackrock inc.,  Vanguard Group inc. , Berkshire Hathaway inc.  en State Street Corporation zien we heel vaak opduiken, zoals onderstaande cijfers bewijzen. Daarnaast zijn er ook de grote financiële banken- en beleggingsinstellingen die we tegenkomen als: JP Morgan Chase & Co, Bank of America Corporation, Morgan Stanley, The Goldman Sachs Group inc. en Deutsche Bank .

 Met een beetje speurwerk kun je het hele internationale netwerk aan kapitaalverschaffers achterhalen, die overal een vinger in de pap hebben. Ze spreiden hun risico’s over veel verschillende sectoren van het bedrijfsleven, maar ook in de financiële sector,  in de cultuur en mediasector en in de medische-farmaceutische sector. Opvallend genoeg  investeren ze ook in meerdere topspelers per sector ook al zijn het concurrenten. Datzelfde geldt voor hun financiële medespelers, zoals later zal blijken. De financiële verwevenheid is daarmee zo hecht en wijdverspreid, dat de volledige macht over alle sectoren van de samenleving in handen ligt van een paar groepen personen, die vaak met verschillende namen worden aangeduid zoals: de Rothschildfamilie, de Rockefeller familie, de Bush familie, de Clinton familie, George Soros en Bill Gates ook wel de Cabal of de Illuminati genaamd.  Op de Yahoo website vinden we deze namen echter niet want particulieren of personen hebben natuurlijk recht op privacy en mogen dus anoniem blijven voor het grote publiek.

 Zelf ben ik geen accountant of bedrijfsjurist en dus kan ik niet alles verklaren, maar ik vind het zeer vreemd en ongewoon dat een groot deel van de aandelen van Blackrock inc. In handen is van … Blackrock inc.  ??!! Zoiets zou wel denkbaar zijn als het een juridische constructie is met een moeder- en dochterbedrijf, maar dat is niet het geval. 

Lees ook:  https://www.globalresearch.ca/more-blackrock-than-you-might-imagine/5748159

Kijk ook de video:   https://dissident.one/2022/01/09/26415/




 Journalist en onderzoeker Janet Ossebaard heeft een grote videoserie gemaakt, die op het internet is te zien onder de naam Fall of the Cabal,  waarin veel van deze personen en hun levenswandel publiekelijk wordt gemaakt. 

 Wat in het dikke boek “Kapitaal in de 21e eeuw” van de Franse economie professor Thomas Piketty al theoretisch was aangetoond , krijgt nu een naam en gezicht. Piketty heeft overtuigend duidelijk gemaakt dat het rendement op kapitaal vele malen groter is dan het rendement op arbeid en dat geldt al voor eeuwen. De zogenaamde vermogens- en inkomensongelijkheid wordt daardoor steeds groter en groter, totdat 1% van de superrijken misschien wel 95% van het wereldwijde vermogen  in handen heeft. Het Olivier Bommel stripverhaal van de Bovenbazen  en hoe geld al het andere geld aantrekt, blijkt verdomd realistisch.   

 Deze enorme aandelenpakketten die over miljarden Euro’s of Dollars gaan, geven deze partijen ook een enorme macht. De (groot-) aandeelhouders moeten jaarlijks in speciale vergaderingen het (strategisch en financieel) beleid, het management en de salarissen en bonussen goedkeuren. Als je dan grootaandeelhouder bent met meer dan 60 of zelfs meer dan 70% van het aandelenkapitaal in handen, dan is jouw stem bepalend.  Dat geeft je een enorme macht als kapitaalverstrekker en dan heeft de factor arbeid, de natuur, het milieu en de samenleving altijd het nakijken.

Daar komt bij dat wat in de economie niet is toegestaan, namelijk een absoluut monopolie, in de financiële sector door allerlei constructies wel heel eenvoudig kan. In de economie geldt de wet op economische mededinging en die ervoor zorgt dat grote marktpartijen niet ook samen kunnen gaan tot één overheersende, dominante marktpartij en dus monopolist, die eenzijdig eisen en ook prijzen kan opleggen.

 De van oorsprong Nederlandse uitvinding van aandelenbeurs en deelnemers met naamloze vennootschappen heeft deze moloch mogelijk gemaakt. Ooit was het goed bedoeld om iedereen de mogelijkheid te geven publiek kapitaal aan te trekken voor ondernemingen om verder te groeien en internationaal te expanderen en ook particulieren de kans te bieden financieel belegger te worden. Zo kan ook de burger wat meer verdienen dan alleen de rente op een spaarrekening.  

Onderstaande data zijn afkomstig van de website van Finance Yahoo en zijn overgenomen op  26 maart 2021.  

Multinationals     

The Coca Cola Company  daarvan zijn alle aandelen te samen zo’n 220 miljard US-Dollar waard. Daarvan bezitten de institutionele beleggers 68,2% van de aandelen.

De top 4 van institutionele beleggers bij Coca Cola zijn:

1.      Berkshire Hathaway Inc.  heeft  9,3% vd aandelen =  21,9 miljard US-$ in waarde

2.      Vanguard Group Inc.  heeft         7,3%  =  17,1   miljard $    

3.      Blackrock Inc.       heeft                6,6%  =  15,5 miljard  $

4.      State Street Corporation             4 %  =   9,4 miljard $


Dan een van de rijkste bedrijven is Microsoft Corporation (voormalig CEO Bill  Gates). Alle aandelen samen hebben een waarde van 1620 miljard US- dollar. De institutionele beleggers bezitten samen 71,8 % van de aandelen . De top 3 beleggers zijn:

1.      Vanguard Group inc.  met 8,1% van de aandelen = waarde 136,6 miljard $

2.      Blackrock Inc.         heeft    6,8%  =  114,6 miljard $

3.      State Street Corporation   4 % =  66,5 miljard $


Tesla (CEO Elon Musk) wordt soms ook als meest waardevolle bedrijf gezien. Alle aandelen samen zijn 680 miljard US $ waard. De institutionele beleggers hebben samen 42,5 % van de aandelen. Dat is veel minder dan bij de eerdere bedrijven omdat ook bijna 20% in handen is van insiders en dat is Elon Musk zelf of een of meer van zijn andere ondernemingen Starlink, SpaceEx etc.

De top 4 institutionele beleggers zijn:

1.      Vanguard Group Inc. met 6,0 %  =  40,8 miljard $

2.      Blackrock Inc.           met   5,2% =  35,3 miljard $

3.      Capital World Investors*  met 4,8% = 32,6 miljard $

4.      State Street Corporation  met 3,1%  =  20,9 miljard $

*deze institutionele belegger is geheel “private” en daarvan kennen we dus geen namen. Deze miljardair kan wel “zomaar” ruim 30 miljard in een bedrijf investeren?! Gek toch.


Wat te denken van de grootste vliegtuigbouwer Boeing. Alle aandelen samen zijn 120 miljard US $ waard. De institutionele beleggers hebben samen 52,89% van de aandelen in handen. De top 4 zijn:

1.      Newport Trust Co  met 8,5% van de aandelen =  10,6 miljard $

2.      Vanguard Group Inc.   Met 7,1% en dat =  8,8 miljard $

3.      Blackrock Inc.   met     5,4%  =  6,7 miljard $

4.      State Street Corporation  4,4%  =  5,5 miljard $   


Tegenover Microsoft staat natuurlijk Apple Inc. ( oprichter en oud CEO Steve Jobs)  Alle aandelen samen zijn 2324 miljard $ waard. De institutionele beleggers hebben samen 59,66% van de aandelen. De top 4 zijn weer de bekende namen:

1.      Vanguard Group Inc. met    7,5%  =  166,5 miljard $

2.      Blackrock Inc.   met   6,3%  =  140,2 miljard $

3.      Berkshire Hathaway    5,3% =  117,7 miljard $

4.      State Street Corporation 3,8%  =  84,7 miljard $

Wat te denken van Google?  Het huidige moederbedrijf daarvan is Alphabet Inc. met een waarde van 700 miljard US-$.  De institutionele beleggers hebben ook daar 68% van de aandelen in handen. Bij de grootste vinden we op plaats: 

1. Vanguard Group met 6,7% van de aandelen en met een waarde van 44,5 miljard US $

2. Blackrock met 6% van de aandelen en een waarde van 40,2 miljard US-$ 

4. State street Corporation met 3,3% van de aandelen en waarde 22,2 miljard US-$


Wat zijn nieuwkomers waard zoals de social media bedrijven als Facebook en Twitter?

Facebook heeft totale aandelen ter waarde van 700 miljard US $. De institutionele beleggers hebben samen 79,8 % van de aandelen. De top 2 hiervan zijn

1.      Vanguard Group Inc. Met 7,6%  =  49,9 miljard $

2.      Blackrock Inc.  Met 6,6% = 43,6 miljard $

State Street Company komt nu “ pas” op de 5e plaats met 3,9% = 25,5 miljard $

Twitter daarvan is het aandelenkapitaal 45 miljard $ waard. De institutionele beleggers hebben 76,36% in handen. De grootste vier zijn:

1.    .Vanguard Group Inc. met 10,4%  =  4,5 miljard $

2.      Morgan Stanley (bank)  met 8,5%  = 3,7 miljard $

3.      Blackrock Inc. Met 6,6 %  =  2,9 miljard $

4.      State Street Corporation met 4,5% = 1,9 miljard $


Realiseer het je goed:  1 miljard = een 1 met 9 nullen erachter.

Wat natuurlijk opvalt is dat institutionele beleggers proberen overal voordeel te behalen. Dat heet spreiding van risico  door actief te zijn in meerdere sectoren. Daarnaast investeren ze in meerdere topbedrijven bínnen een sector. Gaat het niet goed met Microsoft, dan zal Apple het wel goed doen. Of gaat het niet goed bij Facebook dan gaat het misschien wel goed bij Twitter. Profiteren doen ze altijd. Voor managementfuncties geldt meestal een concurrentiebeding en dat betekent dat je niet zomaar mag overstappen naar de concurrent als jij over gevoelige bedrijfsinformatie beschikt. Kennelijk is dat geen probleem bij investeerders met geld, want geld = blind!

Wat  blijkt uit een analyse van de institutionele beleggers zelf?? Dat zijn namelijk ook meestal beursgenoteerde bedrijven en die moeten hun informatie over hun beleggingen doorgeven.  

BlackRock Inc. Heeft een totale aandelenwaarde van ruim 104 miljard US-$  , wat ogenschijnlijk nogal meevalt als je de deelnemingen tot nu toe alleen al optelt terwijl we nog heel wat bedrijven, banken en sectoren niet hebben besproken.  De institutionele beleggers hebben samen 87,5%  van de aandelen. De top 4 zijn:

1.      Vanguard Group Inc. Met bijna 8% is waard 8,8 miljard $

2.      Blackrock inc. ??!!*  met 6,4% en dat is 7 miljard $

3.      Capital World Investors met 6,4% =  7 miljard $

4.      State Street Corporation  met 4 %  = 4,4 miljard $    

*Hoe kan BlackRock inc. aandelen in handen hebben van BlackRock inc.???

 De conclusie is dus dat de institutionele beleggers ook in elkaar beleggen en dus geen concurrenten zijn van elkaar. Als het goed gaat met Blackrock worden Vanguard Group en State Street Corporation er ook beter van. Logisch toch..!!   Fijn is ook dat je bij elkaar in de keuken mag kijken en het beleid, het management, de beloning mede mag goedkeuren en dus bepalen.   Dus ook heel gemakkelijk om elkaar te leren kennen en spreken. Oftewel een enorme bundeling van de financiële en economische macht. Hoe zit het in deze gevallen met bedrijfsspionage  Denk je dat dit een uitzondering is??



Zullen we eens kijken naar State Street Corporation  met een totale waarde van ruim 24 miljard US $  wat belachelijk laag is, want hun totale beleggingen-pakket bij de bovenstaande 7 bedrijven bedraagt alleen al het tienvoudige dus 214 miljard $    ?? Wat is dit??

De institutionele beleggers hebben samen 95,3% van de aandelen(zeer hoog).

De top 2 zijn:

1.      Vanguard Group inc. Met 9,4% aandelen = 2,4 miljard $

2.      Blackrock Inc. Met 7,0%  = 1,8 miljard $

Op plaats 5 komt State Street Corporation??? zelf  met 4,77% aandelen = 1,22 miljard $    

Na dit overzicht is het wel duidelijk geworden dat deze ongezonde concentratie van geld en dus macht en invloed moet stoppen. De GESARA(voor de hele wereld)  of NESARA (als het om afzonderlijke landen gaat) beoogt dat ook. Het is een Great RESET maar dan wel een ten behoeve van de wereld en ten koste van de 1% rijksten!  

Zie ook:  https://solidaire-economie.blogspot.com/2021/03/g.html




Black rock en vanguard hebben ook een dominante positie ingenomen op het terrein van de voedselproductie. httpshttps://dissident.one/2022/05/02/31714/://dissident.one/2022/05/02/31714/


Geen opmerkingen: